Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

4 extreem zeldzame en superzuinige BMW-campers te koop op Marktplaats

Op Marktplaats vind je wel vaker aparte dingen. Deze dikke BMW camper hoort ook in dat rijtje. Het is een zeldzame én zuinige ‘BMW-camper’ de Vixen 21TD. Mocht je geïnteresseerd in dit pareltje wees er dan snel bij!

Zuinige ‘BMW-camper’ de Vixen 21TD

Jazeker, dat bestaat gewoon. In de jaren ’80 (wanneer anders) ontstond in Amerika namelijk de Vixen TD21. Het idee was om een camper te maken die niet alleen alles biedt wat een camper zoal moet bieden, maar daarbij ook leuk was om te rijden. Om dit te bewerkstelligen kreeg de unit de M21 zes-in-lijn turbodiesel geïnstalleerd. Mede door het klapdak, had de Vixen TD21 bovendien een Cw-waarde van 0.30. Door de specs kon de TD21 een topsnelheid bereiken van 160 kilometer per uur. Totaal zijn er slechts 587 Vixen’s gebouwd en slechts 300 stuks in de meest geliefde 21TD uitvoering.

4 Vixen’s te koop

Deze 4 Vixen’s zijn in nagenoeg originele en complete staat, wat al erg bijzonder is, en in een redelijke tot zeer goede staat gezien de leeftijd. Met het slimme panorama-hefdak ontstaat er ruim voldoende stahoogte en de camper is van alle luxe voorzien:
– badkamer met toilet en douche,
– 4 slaapplaatsen waarvan 1 vast 2 persoons bed,
– keuken met 2 pits gasfornuis en 2 spoelbakken,
– grote koelkast/diepvries.
– magnetron/oven
– luifel
– 3 zitplaatsen voorin dankzij kantelbank
– eethoek met 4 zitplaatsen
– chauffeurs-toegangsdeur
– zonnepanelen
– 12v 220v omvormer
– Raamhorren

De eigenaar wil er 1 zelf houden, maar heeft besloten zijn verzameling te verkleinen.

Deze 4 Vixens zijn te koop, afhankelijk van de staat, in een prijscategorie van 40 tot 65 duizend euro per stuk. Bekijk hier de advertentie.

Bron & beeld: Topgear

You May Also Like