Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

29-Jarige Ben Francis is eigenaar van Gymshark en selfmade miljardair

Ben Francis
Beeld: Instagram Ben Francis

Ben Francis was pas 19 jaar oud toen hij zijn ouders vroeg of hij een winkel in de garage mocht opzetten om kleding te ontwerpen die hij in zijn slaapkamer had geschetst. Nu, negen jaar later, is het bedrijf meer dan 1 miljard euro waard.

Een van de rijkste jonge mensen in Groot-Brittannië

De jonge beginnende ondernemer vroeg zijn grootmoeder, die gordijnmaker was, hem te leren hoe hij stoffen moest naaien voordat hij in zijn eigen machine investeerde om zijn kledingontwerpen te maken. Hij was op dat moment ook in het voltijds onderwijs. Nu heeft de 28-jarige de sportwereld stormenderhand veroverd, door mede-eigenaar te zijn van het multi miljoen kledingmerk Gymshark en is nu maar liefst 700 miljoen waard. Dit fortuin heeft hem ertoe gebracht een van de rijkste jonge mensen in Groot-Brittannië te worden, en dit jaar zelfs een hoofdrol te hebben gekregen in de Sunday Times Young Rich List.

Hoe het begon

Ben, die begon met een studie bedrijfskunde en management aan de Aston University, wist altijd al dat hij ondernemer wilde worden. Terwijl hij studeerde en ’s avonds werkte bij Pizza Hut, bouwde hij twee iPhone-fitness-apps – Fat Loss Abs Guide en iPhysique – en begon hij supplementen te verkopen als bijzaak. In 2012, terwijl hij nog studeerde, werkte hij samen met schoolvriend, Lewis Morgan, en Gymshark werd geboren. Hij zei dat het idee was ontstaan ​​uit zijn eigen frustraties over gymkleding die oncomfortabel was en slecht passend met naden die irritatie veroorzaakten. In 2013 exposeerde Ben de producten van Gymshark op de BodyPower fitnessbeurs in Birmingham.  Nadat de beurs was afgelopen, ging een trainingspak viraal op Facebook, wat binnen 30 minuten een omzet van £ 30.000 opleverde. Ben verliet later de universiteit en stopte met zijn baan bij Pizza Hut om zich fulltime op het bedrijf te concentreren. En hij heeft er zeker geen spijt van.

Bron: Manners

Beeld: Instagram Ben Francis

You May Also Like