Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

27-jarige man met babyface kan geen werken vinden: ‘Bedrijven denken dat ik 12 ben’

We dromen er allemaal om er jong uit te zien, maar dat kan, zonder dat we er ooit stil van stonden, ook nadelig zijn. Vraag het maar aan de 27-jarige Mao Sheng die moeite heeft om werk te vinden, omdat hij een uiterlijk heeft van een twaalfjarige.

‘Baby face’

Naast dat Mao een ‘baby face’ heeft, heeft hij ook nog een kleine gestalte wat zaken nog moeilijker maakt, zoals het vinden van een werk. Mao geeft aan dat bedrijven hem in de steek laten. “Ten eerste denken ze dat ik lieg over mijn leeftijd en daarnaast zijn ze bang voor de strenge straffen die er in China staan op kinderarbeid. Maar ik ben geen kind!” Het pleidooi van Mao ging daarom ook viraal op social media.

Video gaat viraal

Op  Douyin (de Chinese TikTok) uit Mao zijn frustraties, waarbij hij vertelt hoe moeilijk het is voor hem om een werk te vinden en zoals was te verwachten ging het filmpje viraal. Mao vertelt dat doordat zijn vader een beroerte kreeg hij moest werken om wat centjes in huis te brengen. Sindsdien zijn hij en een vriend van hem de straten op gegaan op zoek naar een werk in fabrieken in de stad. Het absurde van het verhaal is dat zijn vriend heel gemakkelijk een werk vond, terwijl hij zelf teleurgesteld achter bleef. 

Gelukkig maar dat de video, waar hij zijn frustraties deelt, hem een handje hielp. Want na de video kreeg naar verluidt een aantal jobaanbiedingen van bedrijven die medelijden hebben met hem en heeft hij uiteindelijk zelf een van deze aanbiedingen aanvaard.

Bron & beeld: Clint

You May Also Like