Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

2.000 jaar oud ‘intiem speeltje’ gevonden bij opgraving in Engeland

opgraving

Archeologen hebben in Northumberland een houten object gevonden dat eerst werd gedacht een naaigereedschap te zijn, maar mogelijk een ‘speeltje’ uit de 2e eeuw was. Experts zeggen dat het object mogelijk het vroegste voorbeeld is van een houten geslachtsdeel die ergens in het voormalige Romeinse rijk is gevonden.

Opgraving

De experts zeggen echter dat ze niet uitsloten dat het een symbool van geluk kan zijn of een gereedschap om ingrediënten te malen. Het werd aanvankelijk beschouwd als een stopnaald en gevonden met tientallen schoenen. Accessoires en andere kleine gereedschappen werden ook gevonden op de vindplaats.

Intiem

Experts van de universiteiten van Newcastle en University College Dublin geloven nu dat het object, dat ongeveer 16 cm is, mogelijk een meer intieme functie had. Toen ze het analyseerden, ontdekten ze dat beide uiteinden opvallend gladder waren, wat wijst op dat het vaker gebruikt is.

Bron: The Vindolanda Trust

Hulpmiddel

Dr. Rob Collins, een senior docent archeologie aan de Universiteit van Newcastle, zei: “We weten dat de oude Romeinen en Grieken seksuele hulpmiddelen gebruikten – dit object uit Vindolanda zou daar een voorbeeld van kunnen zijn.” De archeologen zeggen dat een andere mogelijkheid is dat het object werd gebruikt als stamper om ingrediënten voor cosmetica of medicijnen te malen, en dat de vorm ervan als magisch werd beschouwd.

Check ook: ARCHEOLOGEN ONTDEKKEN 3.400 JAAR OUDE VERDRONKEN STAD OP BODEM WATERRESERVOIR

Bron & beeld: 9GAG

You May Also Like